Mount Fuji from Mount Kachi Kachi

Mount Fuji from Mount Kachi Kachi

Sunday, August 30, 2009

Yeahhh...the journey continues!!

Assalamualaikum..ahlan wasahlan ya ramadhan..ada org tu cakap dia tggu blog updates aku..fullamakk...buleyy percaya ker?? ana bukanlah blogger tegar mcm enti wahai cik mama hadif oii..ana hanyalah blogger yg meroyan skali skala ajer..apa2 pun, CAYALAH untuk diri sendiri coz b'jaya gak wat entri utk bulan August!!! yeahh!!!

Well, i would like to share with you guys whom might be interested..about my job la..(haku mana ada love life pun nak story..wakakakaka)..setelah bermacam2 dugaan selama berbulan2, akhirnya aku telah diserapkan secara permanent kat dept yg aku x suka tuu..dan org yg aku replace (for maternity leave) pulak telah ditransfer ke dept yg lain (dept ni pun request for me to be the assistant in the first place..) so, as u guys can imagine, it was quite a controversy gak la..one reason was bcoz xde org dpt agak mende ni jadik..dari awal i dah sealed my lips with a super glue tau! tup2, memo plak kuar about the transfer, tak ke gempar tuu..honoustly i have no problem with the lady, we are good friends..tp disebabkan hal ini she was quite bengang & even decide to resign..setelah dipujuk2 pleh HR, she finally agree to stay..and she said she knows it was not my fault..bukan i yg tergedix2 nak sgt amek tmpt dia..it was 100% the management decision..(dia tak tau aku dok meroyan kat sini selalu)..tp, biasala..kalau aku jd dia aku pun akan pissed off kan..

So, esok bermula la episod baru aku sebagai "yg permanent" kat dept ni..bukan lagi "org ganti"..hahaha..yg kita x suka tu la selalu akan dtg bergolek balik kat kita..in a way, i was proud of myself bcoz i manage to get through it wisely..and i did a good presentation to the management wp lutut aku ketar sebenarnya..haha, dulu hari2 attempt nak resign..alih2 aku pulak yg diserapkan..Nampaknya, there is no time to back off, i have to work hard & smart (to always protect my a**) from now on..i know the presure's on me now, the game is on..and i can sense alot of people just waiting to see me fall..i will not let that happened..after all the suffering that i've been through?? NO WAY MAN!!!

Well, last but not least..i wanna say many thanx to all my frens who have been there for me through this challenging period ..aku rasa aku berjaya harini sbb korang turut mendoakan aku..tenkiu2...i lap u oll la! Okay la noqs, akak ucapkan selamat berpuasa & beribadat bersama org tersayang yer..tata..till nex time..

p/s: cik sam, jgn ko berani2 menforwardkan blog haku ni kat kengkawan opis kita..amaran kerajaan malaysia nih!! :)

The Clan