Mount Fuji from Mount Kachi Kachi

Mount Fuji from Mount Kachi Kachi

Wednesday, September 23, 2009

Esok aku dah keje..duhhh..

assalamualaikum..
kat umah i tgh ada org dtg skang.. i plak dok layan blog..haha..burinks nyer..td siang the whole family went to tapah. my brother in law beli dusun durian. the banglo was still under construction but i assume by end of the year it will be completed. enjoyy!! we had durians and nasik lemak by the river and the childrens held their very own diving competition. not so "betul" way to celebrate raya..but then again, it's the only time we can have the whole family gather around. aku rasa kera-kera dalam hutan tu pun tension dgr suara kitaorg terjerit-jerit.

hmm, i had a bad incident yesterday. mende kecik je pun, but it made me wonder (again..)about how some people can take others for granted so hmm, "innocently". get what i mean?? wat-wat mcm tak bersalah and bg alasan bodoh. alahai, i pun sempat la smash barang sedas dua kepada sahabatku ittew, "ehh, aku tak kecik ati la, biasala kawan-kawan mmg mcm tu. apa sgt la setakat tunggu ko 2-3 jam tu..mende kecik jer...". ok tak?? kalau x paham gak aku kene ckp jawa lak pehni..ruined my raya jer. to make things worst tv umah lak wat perangai xleh start..so, melepas la i nak layan filem2 & drama2 raya..aduhai..esok kalau x siap gak tv tu aku gi tgk "NUR KASIH" dkt kedai mamak..

oww, kenapa sy kene keje esk??
1. saya tak sanggup nk cuti solid seminggu dan balik opis just utk kene bombared dgn org2 sengal kat kilang tu..at least, sy ada preparation 2-3 hari..hehe

2. dh dkt end month, target RM1.5 mil is far from achievable..tp management tak abis2dok perasan..sure wat2 tergezut nnti, sdgkan dr awal bulan kita dah present sales portfolio bebagai..buhsan aku dgn org2 ni..bdk2 production sure kene bambu, sian diorg..tak sampai ati lak aku nk cuti best2 kat umah..

3. hehe..sebenarnya aku ni simpan cuti utk sabah trip end of october nnti..bukannya aku baik sgt nak keje..hehehe..padan muka korg warga kilang S*A*C* sekalian..aku takde nnti pandai2 la korg wat planning..hahahahha...

ok la, kalau i buhsan i update lg k..(ada ke org tingin nak baca ponn???)

p/s: aku nk bisnes sendiri laa..ada sesapa nk bg modal tak?? :))

XOXO

No comments:

Post a Comment

The Clan